Ingrediente |
 |
PENTRU BLAT AI NEVOIE DE:5 OUA,180g zahar,50g faina,2 linguri cacao,1 lingurita rasa cu bicarbonat.pentru bezea ai nevoie de:5 albusuri ,250g zahar,zeama de la 1/2 lamaie.Pentru crema ai nevoie de:200g unt,100g zahar pudra,30g cacao,5 galbenusuri. |
|
Mod Preparare |
 |
Bati bine ouale cu zaharul,torni compozitia in tava ,tapetatac cu hartie de copt.Coci blatul la foc potrivit 20-25 minute.Il scoti din tava,il pui pe un suport de lemn si il lasi la racit.Intre timp faci bezeaua.
Intr-un vas bati albusurile spuma cu zaharul,la rece apoi le pui pe aburi si le bati cu telul pana se formeaza o compozitie spumoasa .Adaugi zeama de lamaie si omogenizezi.Intinzi bezeaua imediat peste blat .Lasi prajitura pana a doua zi (sau cel putin 6 ore)ca sa se intareasca bezeaua. pentru crema :cu cel putin 12 ore inainte de prepararea prajiturii tii untul la temperatura camerei.Freci untul spuma,apoi adaugi treptat zaharul si freci in continuare.Adaugi galbenusurile si cacaua. Aceasta crema o intinzi peste bezea.Deasupra poti pune o glazura de cacao. |
|
Mod de Servire |
 |
Ornezi fie cu nuca de cocos,fie cu bomboane colorate .Tai prajitura cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. |
|
Detalii Rețetă |
 |
Adaugat 2006-12-21 19:36 |
Timp realizare 5min |
Dificultate Medie |
|
|