/PRAJITURA FINA CU BEZEA SI CACAO
Adauga Reteta
 
Ingrediente
PENTRU BLAT AI NEVOIE DE:5 OUA,180g zahar,50g faina,2 linguri cacao,1 lingurita rasa cu bicarbonat.pentru bezea ai nevoie de:5 albusuri ,250g zahar,zeama de la 1/2 lamaie.Pentru crema ai nevoie de:200g unt,100g zahar pudra,30g cacao,5 galbenusuri.
Mod Preparare
Bati bine ouale cu zaharul,torni compozitia in tava ,tapetatac cu hartie de copt.Coci blatul la foc potrivit 20-25 minute.Il scoti din tava,il pui pe un suport de lemn si il lasi la racit.Intre timp faci bezeaua. Intr-un vas bati albusurile spuma cu zaharul,la rece apoi le pui pe aburi si le bati cu telul pana se formeaza o compozitie spumoasa .Adaugi zeama de lamaie si omogenizezi.Intinzi bezeaua imediat peste blat .Lasi prajitura pana a doua zi (sau cel putin 6 ore)ca sa se intareasca bezeaua. pentru crema :cu cel putin 12 ore inainte de prepararea prajiturii tii untul la temperatura camerei.Freci untul spuma,apoi adaugi treptat zaharul si freci in continuare.Adaugi galbenusurile si cacaua. Aceasta crema o intinzi peste bezea.Deasupra poti pune o glazura de cacao.
Mod de Servire
Ornezi fie cu nuca de cocos,fie cu bomboane colorate .Tai prajitura cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Detalii Rețetă
Adaugat 2006-12-21 19:36
Timp realizare 5min
Dificultate Medie
Posted by   mihaela
Voturi 50  
  Voteaza Reteta  
  Cauta Rețeta Potrivită
  Muzica Noutati
©opyright reserved by PHG- 2003 Prodemo Consulting