Ingrediente |
 |
peste proaspat 2kg (incercati cu crap, dar merge cu orice peste), o legatura ceapa verde, 3-4 ciuperci, 3 rosii nu prea mari, 150g masline fara samburi, 4 catei de usturoi, o lingura otet de mere, ulei de masline, 2 lamai, patrunjel, tarhon, busuioc, rozmarin, oregano, cimbru (dupa preferinte) |
|
Mod Preparare |
 |
Tocam ceapa maruntel, ciupercile feliute si rosiile cubulete apoi le amestecam intr-un bol cu ulei de masline, jumatate din cantitatea de masline, o lingura de otet si mirodenii. Facem sosul de lamaie astfel. Radem lamaile, stoarcem zeama, tocam maruntel patrunjelul, tarhonul daca este si usturoiul. Razatura de lamaie o frecam cu putin ulei de masline peste care adaugam usturoiul, patrunjelul, tarhonul, zeama de la cele doua lamai si restul de masline.
Intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu montam ingredientele astlef: legumele le asezam ca baza pe folia de aluminiu. Pestele taiat file il crestam usor, il dam cu sare grunjoasa apoi il aseazam pe legume astfel incat sa le acopere bine (toata aroma legumelor trebuie sa ramana in peste). Sosul de lamaie il turnam pe toata suprafata pestelui. Atentie!. Marginile foliei de aluminiu se aduna in tava astfel incat sa acopere tot ce mai iese de sub peste. Legumele nu trebuie sa fie descoperite. Se lasa in cuptor intre 20-40 min in functie de pestele folosit. Pentru crap chiar 45 min. |
|
Mod de Servire |
 |
cald |
|
Detalii Rețetă |
 |
Adaugat 2007-02-12 13:20 |
Timp realizare 15min |
Dificultate Redusa |
|
|