Ingrediente |
 |
vinete, rosii, ceapa, ardei gras (in functie de cantitatea dorita) |
|
Mod Preparare |
 |
Se procedeaza ca la o salata normala de vinete...se coc cateva vinete(in fct de cantitatea dorita),se curata de coaja,se lasa la scurs eventual frecandu-le cu putina sare inainte de pauza de scurs,apoi se toaca cu tocatorul de vinete adaugand treptat si ceapa taiata cubulete marunte in timpul tocarii. Aici intervine partea cu rosii: se poate face un 'sos' de rosii decojite si taiate marunt calite in puytin ulei incins, dupa ce se calesc astfel se adauga vinetele si ceapa tocate mai devreme si se omogenizeaza putin pe foc.Compozitia obtinuta se aseaza pe un platou, ornand-o cu ardei gras taiat felii lungi si subtiri, rosii, patrunjel. Ardeiul gras taiat marunt se poate adauga si in compozitie, dandu-i o senzatie mai spre crocant. |
|
Mod de Servire |
 |
Obisnuita modalitate de a devora salata de vinete intinsa pe muulta paine (atentie la cantitatea de paine ingurgitata :)) ) |
|
Detalii Rețetă |
 |
Adaugat 2007-10-08 15:12 |
Timp realizare 45min |
Dificultate Redusa |
|
|